09.MEI.2011/HvM; 24.FEB.2012/HvM; 03.JUL.2012/HvM

 6. Project aanmaken in Microsoft Visual C++ 2010 Express

Het blijft lastig: vanuit het niets een nieuw project aanmaken in Visual C. Hoewel het betere knip- en plak­werk veel helpt oplossen, ontkomt u er soms niet aan zelf alles van scratch af aan op te bouwen en in te stellen. Laat de onderstaande instructie daar een leidraad voor zijn. Het kost even tijd, maar dan heeft u ook een projectfile zonder allerlei ongewenste instellingen of insluitingen waar u niet om heeft gevraagd. Hulp voor in de lastige kleine uurtjes!

Gratis Compiler
Wel fijn dat tegenwoordig de compiler gratis verkrijgbaar is: met deze link hoeft u alleen nog maar de taal (English) te selecteren om Microsoft Visual C++ 2010 Express te installeren.

LET OP: Er is een update voor Microsoft Visual C++ 2010 Express. servicepack downloaden of rechtstreeks installeren (2 juli 2012).

Instructie aanmaken projectfile
Daarna kunt u met onderstaande link een instructie downloaden om zelf projectfiles te maken:
Project aanmaken met Microsoft Visual C++ 2010 Express (PDF 3,9MB)

Alternatief: kopiëren van bestaande projectfile
Wanneer u besluit om van een bestaand, goed compileerbaar project de projectbestanden te kopiëren en aan te passen aan uw nieuwe project, kunt u een nieuwe projectdirectory aanmaken en bestanden uit het bestaande project hiernaartoe kopiëren. U heeft daarbij de volgende bestanden nodig:

  • *.sln (“solution”);
  • *.vcxproj (“projectdefinitie”);
  • en bij voorkeur ook *.vcxproj.filters (voor het groeperen van uw bestanden);
  • een nieuw kruispuntplaatje (bitmap, 16 kleuren).
Alle andere bestanden en subdirectory's heeft u niet nodig.
Edit vervolgens de aangegeven MSVC-bestanden met een gewone editor die geen extra karakters voor opmaak en dergelijke toevoegt (dus niet met Word, wel met Kladblok, WordPad, UltraEdit, PSPad).
Wijzig de bestandsnamen van het oude project in die voor het nieuwe project. Controleer ook of de paden naar de directory's goed staan.
Open vervolgens uw nieuwe project door in de nieuwe directory te dubbelklikken op het *.sln-bestand. Nu opent MicroSoft Visual C++ met uw nieuwe project. Als daarbij foutmeldingen voorkomen, is er bij het editen iets niet geheel goed gegaan.


Index van CCOL-onderwerpen


Reageer op dit bericht